< INVATA INFO >       Pentru a putea ajunge un programator adevarat este necesara dezvoltarea unei gandiri structurate, logice, iar acest skill este dobandit prin rezolvarea unor probleme elementare de matematica care necesita analiza critica si atentie.
       Pe acest website veti gasi prezentati cativa algoritmi pe care eu i-am considerat elementari pentru examenul de bacalaureat.
       Acestia sunt impartiti in functie de structurile de date pe care le utilizam pentru a le rezolva.  Cu ce ma ajuta sa rezolv probleme?

   Mereu am considerat ca algoritmica din liceu te ajuta sa devii mai organizat si mai atent la detalii, deoarece fiecare aspect al unei probleme trebuie luat in considerare, antrenandu-ti mintea sa cauta solutii cat mai eficiente, iar acest lucru este important in orice domeniu ai alege.  Cum sa rezolv o problema la info?

   La fiecare problema este absolut esential sa intelegi cerinta. Trebuie sa iti dai seama care sunt informatiile care ti se dau si sa creezi legaturi intre acestea pentru a obtine informatiile care se cer. Nu recomand scrierea directa a codului, ci realizarea de schite initiale.  De ce nu reusesc sa rezolv?

   Pentru a putea rezolva probleme este important sa intelegi conceptele fundamentale. De aceea am incercat sa prezint doar fundamentele, iar de aici limita este cerul... Imagineaza-ti ca vrei sa rezolvi ecuatii la matematica dar tu nu stii cum se aduna si se inmultesc numerele. Toate trebuie luate cronologic.  Cum devin mai bun?

   Aici este un secret pe care foarte putini il stiu: sa lucrezi cat mai mult, dar, cel mai important, sa intelegi ceea ce faci si sa nu iei totul de-a gata. In momentul in care intelegi un algoritm si modul in care functioneaza, vei fi capabil sa-l modelezi conform propriilor nevoi.
start now go up